DBSC contactgegevens

email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Phone06 - 53 16 61 78

William Smit

 

                   

William heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de TU Eindhoven. Na zijn studie heeft hij een kleine 2 jaar bij Esso Europe in Parijs gewerkt als Operational Auditor. William is sinds 1983 organisatieadviseur en vindt het een prachtvak! William is getrouwd met Marloes. Samen hebben zij twee kinderen: Stefanie en William jr.

Nadat William en Wieger als werknemer meerdere fusies en carve-outs van hun werkgever in de accountancy- en ICT wereld hebben meegemaakt, hebben zij door middel van een Management Buy Out in 2004 DBSC Consulting opgericht.

Direct vanaf het begin van DBSC zijn zij gestart met enkele betrokken adviseurs uit hun eigen Strategie Adviesgroep Nationaal Bedrijfsleven.

 

Binnen Coopers&Lybrand maakte William zich al sinds eind jaren ’80 sterk voor het behoud van de Maakindustrie in Nederland. Vanaf begin jaren ’90 tot 2002 was hij trekker van de Metalectrobranche bij Coopers&Lybrand/PricewaterhouseCoopers. In die periode was hij eindverantwoordelijke, redacteur en editor van de jaarlijkse uitgave ‘Trends in de Metalectro’.

Door een spraakmakend brancheonderzoek inzake de toekomst voor automobieldistributie voor Bovag in 1998 is er altijd een sterke verbondenheid gebleven met ontwikkelingen in de automotive distributie.

Zijn betrokkenheid bij de technologische en maakindustrie is terug te vinden in de lijst van opdrachtgevers waarbij William de afgelopen 35 jaar direct betrokken is geweest. In het overzicht  van opdrachtgevers zijn overigens alleen de relevante projecten van de laatste 15 jaar opgenomen waarbij William direct betrokken is geweest.

Ontwikkelingen daadwerkelijk doorgronden, doe je door ze te expliciteren en aan anderen uit te leggen. Vanuit deze filosofie heeft DBSC een traditie van artikelen en publicaties ontwikkeld (zie hiervoor onze lijst van publicaties

Voor meer informatie over William, download hier zijn cv of zijn LinkedIn.