DBSC contactgegevens

email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Phone06 - 53 16 61 78

Wieger de Bruin †

  

   

Mede-oprichter DBSC Consulting

Wieger de Bruin uit Sneek is op 55-jarige leeftijd na een slopende ziekte op 5 juni 2019 overleden.

Wieger heeft 2,5 jaar lang gevochten als een leeuw om te genezen van de kanker die hem getroffen had. Dat deed hij met de stellige overtuiging dat hij deze kanker zou overwinnen en weer gezond zou worden.

Dat is hem helaas niet gelukt.

 

In de bijna 25 jaar dat Wieger en ik met elkaar hebben samengewerkt hebben we diepe inhoudelijke discussies met elkaar gehad over de projecten die we voor onze opdrachtgevers mochten uitvoeren. 

Kwaliteit en integriteit stond altijd voorop in ons werk. Plezier, lachen, passie en succes met zowel onze medewerkers en opdrachtgevers was hier altijd onlosmakelijk mee verbonden

Samen hebben we na intensieve onderhandelingen met IBM Business Consulting in 2004 DBSC Consulting via een Management Buy Out opgericht.

Wieger werkte keihard, vond het zelfstandig ondernemer zijn een groot goed en was bij opdrachtgevers altijd met de hoofdlijnen bezig. De andere Wieger binnen DBSC en zijn gezin had een scherp oog voor details die altijd in orde dienden te zijn.

Hoe hard Wieger ook werkte en hoe betrokken hij was met opdrachtgevers: Marcelle, Ida, Femke en Rixt stonden altijd op één.

Wanneer we aan anderen iets over de bandbreedte van DBSC moesten vertellen of uitleggen, hanteerden we vaak de volgende beeldspraak:

  • Twee totaal verschillende strijders, beiden met een krachtige verdediging en wapen, met een ongeëvenaard vertrouwen in elkaar, onverslaanbaar rug tegen rug opgesteld,  die ieder uitdagend project of aanval op één van de twee met succes oplosten.

In die 25 jaar dat we met elkaar hebben samengewerkt, hebben we regelmatig van mening verschild over de uitwerking van een mogelijke oplossing, terwijl we het altijd eens waren over de principiële uitgangspunten. In die 25 jaar hebben we dan ook nooit onenigheid met elkaar gehad.

Met zijn diepgaande kennis van, liefde voor en betrokkenheid met de wereld van automobiel distributie kende bijna iedereen Wieger in deze branche.

Wieger was een gedreven mens en ging er altijd vol voor. Voor je meningen en opvattingen moest je staan en je moest die ook kenbaar maken aan de ander. Daardoor trokken veel mensen zich in eerste instantie even terug bij een eerste kennismaking met Wieger. Om hem enige tijd later op handen te dragen vanwege zijn eerlijkheid en gedrevenheid om mensen en situaties echt te helpen te verbeteren. Een ruwe bolster aan de buitenkant, maar met een zachte en lieve binnenkant.

We zullen Wieger ongelooflijk missen.

William Smit - Medeoprichter

Namens het team van DBSC Consulting